A chili sin carne, vagyis chilisbab is egyik kedvenc téli ételeim közé tartozik, mert gyorsan elkészül, egészséges és jó forró 🙂 Az én verziómban általában nincs kukorica, se hús, azért is “sin” carne mert ez azt jelenti, hogy hús nélkül.
Hozzávalók:
- 1 db cukkíni
- 2 db kápia paprika
- 1 db vörösbab konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 konzerv polpa di pomodoro (paradicsom szósz)
- 2 evőkanál csemege pirospaprika
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. oregánó
- só, bors
- chili ízlés szerint
- olívaolaj
Kis olívaolajon pirítsd meg a felkockázott hagymát, majd add hozzá a cukkínit és a kápia paprikát, és fedő alatt párold puhára! Majd add hozzá a lecsepegtetett babot és a paradicsom konzervet, fűszereket, és hagyd főni kb 10-15 percig!
Tálaláskor én sörélesztő pelyhet szoktam rá szórni, de például most került a tetejére egy tükörtojás is 🙂