Tönkölybúza saláta csicseriborsóval, lenmaggal és paradicsommal ? Tudtátok, hogy 160 évvel ezelőtt a leggyakrabban termesztett gabona volt Európában? Sajnos mára drasztikusan visszaesett a termesztése, hiszen nem kedveli a műtrágyákat és a vegyszereket, emiatt költségessé vált, és a mai búza “kitúrta” a piacról. Pedig magasabb a fehérje és aminosavtartalma, és számos vitamint is tartalmaz. ☺
Recept:
♡ 60g tönkölybúza
♡ 150g csicseriborsó konzerv
♡ 150g koktélparadicsom
♡ petrezselyem levél összeaprítva
♡ 5g lenmag
♡ kis olívaolaj
♡ só, bors, édesköménymag
Főzd meg a tönkölybúzát ( alacsony hőfokon, 2x-es vízben kb 20 percig ), majd keverd össze a többi hozzávalóval! Jó étvágyat! ☺