Hozzávalók:
Piskótához:
-80g tönkölybúza liszt
-50g vaníliás fehérjeport
-10g útifűmaghéj
-1 kiskanál vanília aroma
-1,5 dl 1,5%-os tej
-2 db tojás
Krémhez:
–250g 0,2%-os krémtúró ( Aldiban lehet kapni )
-125g 0,1%-os joghurt ( Aldiban és Lidlben is kapható )
-Dr.Öetker expressz zselatin fix
-3 kiskanál eritrit ( igazából lehet mást is hozzárakni, csak akkor kicsit több lesz a torta kalóriája)
Válaszd szét a tojásokat, aztan a fehérjét verd fel habosra. A sárgájához mehet a többi hozzávaló. Ha
túl sűrű a massza, akkor higítsd több tejjel. Aztán mehet hozzá a fehérje is, amit 3 részletben keverj
hozzá, és vigyázz, nehogy összetörd a habot. Ha ez megvan, akkor már mehet is a sütőpapírral kibélelt
tortaformába, majd a sütőbe. Nagyon gyorsan megsül, kb 20 perc, de nézegesd folyamatosan. Akkor
jó, ha úgy tudod a villát kihúzni belőle, hogy nem maszatos. Ha kisült, várd meg míg kihűl, aztán jöhet
a krém készítés. A joghurtot keverd össze a túróval, aztán rakj bele kis édesítőt és szépen lassan
keverd hozzá a zselatint. Végül, vágd ketté a piskótát, és kendd meg a túrókrémmel. A maradék meg
mehet a tetejére, amit még gyümölcsökkel ízlés szerint díszíthetsz.