Szuper finom, laktató és egészséges receptet hoztam ma 🙂 Eddig még csak sima lencsével próbálkoztam, azonban egyszer egy vegán étteremben ettem vöröslencsés dhalt, és annyira ízlett, hogy megpróbáltam otthon is megalkotni. A dhal egy indiai étel, ami hüvelyesekből készül, gyakorlatilag egy ragu, amit vagy rotival ( indiai pita ) vagy rizzsel szoktak fogyasztani.
Hozzávalók:
- 200g vöröslencse
- 1 db vöröshagyma
- 200g spenót (lehet fagyasztott is)
- 1 tk. római kömény
- 2 tk. tikka masala fűszerkeverék
- só,bors
- olívaolaj
- víz
A vöröshagymát kockázd fel, és pirítsd meg egy kis olívaolajon, majd add hozzá az átmosott vöröslencsét, a spenótot, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Amikor látod, hogy a víz elkezd lefőni róla, akkor mindig pótold, addig amíg be nem sárgul a lencse, és el nem éri a kívánt krémes, kicsit leveses állagot. Ekkor sózd, borsozd, tedd bele a római köményt és a tikka masala fűszerkeveréket, majd főzd tovább 10 percig.