Hamarosan itt az aszaltgyümölcsök, olajos magvak és a banán igazi szezonja. Ezek párosításából igazán finomakat lehet sütni, talán a legnépszerűbb recept a banánkenyér. Néha azonban számomra praktikusabb muffint sütni, mert könnyebben hordozhatónak tartom, illetve az adagokat is jól ki lehet számolni/kontrollálni. Szeletelős sütiknél mindig előfordul a na még egy kis szeletet eszem, de ez lesz az utolsó, aztán még sem :D. Ezért sütöttem most banánkenyér muffint, ami ízre teljesen hozza ezt a sütit, és nekem is praktikusabb 🙂
Hozzávalók: (6db-hoz)
- 1 érett banán összetörve
- 2 tojás
- 30g barnarizscsíra fehérjepor ( akármilyen fehérjepor jó egyébként )
- 30g hajdinaliszt ( teljeskiőrlésű liszt is jó, a hajdinaliszt gluténmentes )
- 40g eritrit
- 5g útifűmaghéj
- 5g szódabikarbóna
- 10g almaecet
- 1/2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 marék aszalt gyümölcs
- 1 marék olajos magkeverék ( mandula, kesudió, dió stb )
Keverd össze a hozzávalókat, és 180°os előmelegített sütőben, muffin formában süsd tűpróbáig ( kb 20 perc ).