Nagyon szeretek gyümölcsöket pakolni a muffinokba, de van hogy nincs itthon gyümölcs, vagy éppen csak nincs kedvem gyümölcsöt kockázni, minél gyorsabban szeretnék muffint sütni 😀 Ilyen alkalmakkor sütöm meg ezt a csupa csokis muffint 😛 Hasonló mint egy brownie amikor meleg, mert szoktam bele étcsoki darabkákat is tenni 🙂 Igazából nagyon jól variálható a recept, akár készítheted az egészet zabliszttel is, én azért szoktam bele egyéb liszteket is keverni, hogy kicsit feljavítsam a tápérték tartalmát 🙂 Pl. a barnarizs fehérjétől több fehérje lesz benne, illetve a kókuszliszttel is ezt lehet elérni.
Hozzávalók:
- 50g barnarizs fehérje (natúr)
- 30g zabliszt
- 20g kókuszliszt
- 40g holland kakaópor
- 5g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 70g eritrit
- 200g növényi tej
- 4g tápióka keményítő (lehet étkezési keményítővel pótolni, vagy akár ki is hagyni ha nagyon nincs. Csak állagjavításhoz kell )
- 5g almaecet (ez is kihagyható)
- 2 tojás
- 20g legalább 70%-os étcsoki feldarabolva
Ezt mind keverd el, és szilikonos vagy papír muffin formában süsd 15-20 percig 200°os előmelegített sütőben.
(lehet hogy tehetsz bele több eritritet is, miután összekeverted kóstold meg a tésztát, hogy elég édes-e neked)