A quiche eredetileg Franciaországból származik, vajas tészta az alapja, amire aztán tejszínes tojásos szószt öntenek, és megsütnek. Nagyon sok variáció létezik, van aki sajtot is tesz bele, vagy bacon-t esetleg. Az amit mindig tartalmaz, az valamilyen zöldség. Leggyakrabban spenót, gomba, paradicsom, cukkíni, paprika, hagyma kerül bele, ha nem is így egyszerre, de különbözö variációkban. Én leegyszerüsítettem kicsit a receptet, mert kihagytam a tészta aljat, és tejtermék se került bele, viszont az ízvilágot így is tökéletesen hozza. 😊
Hozzávalók (kis tortaformához)
- 5 tojás
- 20g sörélesztöpehely (gluténmentes is létezik)
- 20g csicseriborsó liszt
- Só, bors
- Ízlés szerint zöldségek, az enyémbe egy fej hagyma, és kb. 80g gomba került
A zöldségeket süsd elö egy serpenyöben, majd keverd össze a tojást, sörélesztöt, csicseriborsó lisztet a sült zöldségekkel tálban! Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd bele egy sütöpapírral kibélelt kisebb méretü tortaformába! Kb. 15-20 percig süsd 180°on!