Tudtad, hogy a csicseriborsó konzerv levét fel lehet használni tojás helyettesítésére sütikben? Ha tojásallergiád van, vagy vegán életmódot folytatsz, akkor ez egy jó trükk arra, hogy továbbra se kelljen lemondanod az édességekröl. Nekem szerencsére nincs allergiám, és vegán sem vagyok, viszont megpróbálok mindent hasznosítani a konyhában. Ez elég költséghatékony szokott lenni, mert például egy csicseriborsó konzerv levével 2 tojás árát lehet megspórolni. Oké, nem nagy összeg, de sok kicsi sokra megy. Mutatok is rögtön két pofonegyszerü édesség receptet:
Zab-kókusz lisztes málnás torta
Hozzávalók
- 1 db csicseriborsó konzerv leve
- 50g kókuszliszt
- 50g zabliszt
- 10g almaecet (citromlé)
- 100g eritrit
- 1dl víz/növényi tej
- Fagyasztott málna
Szükséged lesz egy habveröre, amivel fel kell verned a csicseriborsó konzerv levét úgy, mintha tojásfehérje lenne. Közben folyamatosan adagold kis adagokban hozzá az eritritet, és az almaecetet.
Így kell kinéznie, ha elkészült a hab. Ehhez óvatosan forgasd hozzá a lisztet egy spatula segítségével, végül add hozzá a vizet(növényi tejet) is. Öntsd egy szilikonos tortaformába (vagy sütöpapírral kibéleltbe) és oszlasd el a tetején a málnát. Elömelegített sütöben süsd 200°on 20-25 percig.
Csoki mousse
Hozzávalók
- 1 db csicseriborsó konzerv leve
- 80g eritrit
- 80g étcsokoládé
Verd habbá a csicseriborsó konzerv levét, mint az elsö receptben, majd óvatosan forgasd bele a vízgöz felett felolvasztott csokoládét. Öntsd tálakba/poharakba, és tedd egy órára a hütöbe!