Hát ez a kombináció szerintem nem túl gyakori, csak úgy kipattant a fejemböl, hogy ki kéne próbálni 🤷🏻♀️ Egyébként brutál jó lett, meg is lepett az eredmény. Abban az esetben, ha gluténmentes zablisztet használsz, a süti megkaphatja a mindenmentes jelzöt is 😄 Nagyon egyszerü a recept, viszont szükséged lesz ízesített vegán fehérjeporra. Én a Myproteintöl vettem szója alapú fehérjeporokat kipróbálásra, abból is a sóskaramellásat és az epreset. Szerintem mindkettö nagyon finom, ahhoz képest, hogy vegán fehérjeporról van szó. Még régebben kóstoltam a Biotechusa ízesített rizsfehérje porát, azt hiszem abból is van fahéjas meg vaníliás, amit ehhez a recepthez lehetne használni.
Hozzávalók
- banán
- 30g almaecet
- 2g szódabikarbóna
- 40g sóskaramellás vegán fehérjepor
- 90g zabliszt
- 1 tk fahéj
- 1.5-2 dl víz
- fagyasztott meggy
A banánt nyomkodd szét pépesre egy villával, majd öntsd hozzá az almaecetet és szórd bele a szódabikarbónát. Kezdd el úgy felverni, mintha tojás lenne, majd ha már habos állaga lesz, akkor add hozzá a többi hozzávalót a meggy kivételével. Majd öntsd egy sütöpapírral kibélelt formába, és nyomkodj bele pár szem meggyet. 200°on kb 20-30 percig süsd 😊