A matcha teának számos jótékony egészségügyi hatása van, és sokkal jobban élénkít, mint egy filteres vagy szálas zöld tea, hiszen a matchánál az egész tealevelek vannak leőrölve, így annak a jótékony hatásaihoz nagyobb koncentrátumban juthatunk hozzá. Ráadásul rengeteg antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. Matcha latte-n és matcha teán kívül felhasználható számos módon, például zabkásához vagy smoothie-hoz keverve, de sütikhez is adható, mint ahogy én is tettem ennél a muffinnál, ami ráadásul vegán is. A tojást almaecet és szódabikarbóna kombóval váltottam ki, és a biztonság kedvéért adtam még hozzá egy kis tápióka keményítőt is, hogy biztosan megkösse a tésztát.
Hozzávalók:
- 30g almaecet
- 2g szódabikarbóna
- 2 dl szójatej vagy egyéb növényi tej
- 80g zabliszt
- 50g barnarizs fehérjepor ( ehelyett lehet szimplán zablisztet is használni, tehát összesen 120g)
- 80g eritrit
- 1 kupak vanília aroma
- 4 tk. matcha por
- 5g tápióka keményítő vagy étkezési keményítő
Keverd össze a hozzávalókat, majd muffin formákba töltve 200°on kb 20 percig süsd!