A vöröslencsét nagyon szeretem, mert egyrészt nem kell beáztatni mielőtt főzni szeretnél belőle valamit, illetve kevesebb idő alatt is fő meg, mint a többi lencse. Általában ezt a vöröslencse ragut készítem belőle, de jó vega bolognai-hoz, lasagne-hoz is.
Hozzávalók
- 100g vöröslencse
- 100g paradicsomszósz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- curry fűszerkeverék
- só,bors
- víz
Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a száraz lencsét, és azt is pirítsd meg kicsit! Majd öntsd fel a paradicsomszósszal, és annyi vízzel, hogy ellepje teljesen a lencsét. Ezután jöhet a fűszerezés, majd fedő rá és kb 20 perc múlva kész is! Azért néha nézz rá, mert ha elpárologna a víz, akkor le tud ragadni. Ilyenkor lehet utánapótolni kicsit a vizet. Köretként rizst szoktam hozzá készíteni, de akármi mással, pl bulgur, köles, hajdina jó párosítás.